The Sunshine Canyon Residence от THA Architecture

Sunshine Canyon Residence Tha Architecture

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-01-1 Kindesign



Резиденцията Sunshine Canyon е проектирана от THA Архитектура , сгушен на кота 7000 фута в планините, западно от Боулдър, Колорадо. Завършен през 2013 г., този дом е заместител на дом, който собствениците са изгубили огъня на Fourmile Canyon в Деня на труда през уикенда през 2010 г. Те продадоха имота си и закупиха по-голям парцел от осем акра за 150 000 долара на по-висок костур, седем мили над в центъра. Новата конструкция беше с по-скромни размери в сравнение с предишния им дом, с площ от 2200 квадратни метра и струваща 1,2 милиона долара за изграждане. Жилището е разположено на високи стоманени колони и обвити в гофриран, огнеустойчив стоманен сайдинг, който бързо поема патината на стара минна барака. „С характеристиките на пасивната къща, геотермалната система за отопление и охлаждане и слънчевата мрежа отзад, къщата на практика е нула нула по отношение на потреблението на енергия“, заявява THA Architecture.



Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-02-1 Kindesign

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-03-1 Kindesign



Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-04-1 Kindesign

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-05-1 Kindesign

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-06-1 Kindesign



Под къщата беше построено заградено куче на открито за двете кучета на двойката. „Тук горе“, заявява собственикът на къщата, „кучетата са просто McNuggets за планинските лъвове.“

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-07-1 Kindesign

Когато огромните плъзгащи се прозорци са отворени, границата между закрито и външно се размива. Собственикът на жилището настояваше да обзаведе хола със същия осемметровия кожен диван на Максуел от Restoration Hardware, който той обичаше в къщата, която загуби от огъня на Fourmile Canyon. Металните шезлонги са намерени на битпазар.

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-08-1 Kindesign

Панорамните гледки се променят непрекъснато и предлагат своя собствена форма на забавление. Където други може да са разчистили пространството от изгорени дървета, двойката видяла красота и ги оставила да стоят изправени.

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-09-1 Kindesign

Кухнята има масивни дъбови плотове от Ikea и шкафове, изработени по поръчка от прозрачен вертикален зърнен дъб. Жълтите бар столове Marais A са от Industry West (по 175 долара).

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-10-1 Kindesign

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-11-1 Kindesign

Откритите стоманени конструкционни колони преминават през откритата жилищна площ, а бетонните подове имат лъчисто отопление отдолу.

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-12-1 Kindesign

Една стая на открито до кухнята предлага достъп до палубата и входа на бриза и „осигурява вихър на вятъра“, каза г-н Мартин, дизайнерът. Тъй като стоманеният сайдинг ръждясва, той създава свои собствени модели.

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-13-1 Kindesign

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-14-1 Kindesign

колко супербола спечели Тери Брадшоу

Плъзгаща се жалузна стена добавя неприкосновеност на личния живот и сигурност към входния бриз.

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-15-1 Kindesign

В топло време палубата предлага защитено място за хранене и забавление.

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-16-1 Kindesign

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-17-1 Kindesign

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-18-1 Kindesign

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-19-1 Kindesign

Прозорците на главната спалня рамкират близки и далечни гледки. Кралското легло Calvin е от Room & Board (около 1500 долара) одеялото и възглавниците са от Crate & Barrel.

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-20-1 Kindesign

Основната баня разполага с 64-инчова вана Biscayne от Hydro Systems (4184 долара).

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-21-1 Kindesign

Относителната изолация на къщата прави възможно автоматизираните прозорци да оставят отворени през повечето време. За да не отклоняват вниманието от гледката, двойката избра да избегне цвета в банята за гости. Приспособленията са от Hansgrohe.

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-22-1 Kindesign

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-23-1 Kindesign

Палубата от ипетово дърво върви по дължината на къщата, както и надвес от осем фута, който осигурява сянка през лятото. Прозорците бяха построени така, че да издържат на ветрове от 135 мили в час.

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-24-1 Kindesign

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-25-1 Kindesign

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-26-1 Kindesign

Гаражът, който е прикрепен към къщата от дясната страна и е покрит със същата гофрирана стоманена облицовка, е достатъчно голям за две коли и многото велосипеди на собственика на жилището. Дългият хоризонтален прозорец предлага невероятна гледка от работната му маса.

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-27-1 Kindesign

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-28-1 Kindesign

Къщата е разположена високо на билото, с не много, но изгорен пейзаж, но е само на около 15 минути от центъра на Боулдър.

Sunshine Canyon Residence-THA Architecture-29-1 Kindesign

Снимки: Jeremy Bittermann Photograpy за NY Times