Невероятен дом, потопен на ръба на скала

Incredible Home Immersed Edge Cliff



Този спиращ дъха архитектурен шедьовър е потопен на ръба на скала с изглед към Атлантическия океан. Вила Соу в Дакар, Сенегал, западна Африка наскоро бе завършена от архитектурна фирма SAOTA и ANTONI Associates прави интериорен декор. Резиденцията от 15 091 квадратни фута (1 402 квадратни метра) е предназначена за клиент, който е сенегалски бизнесмен, и младото му семейство.



От архитектите: „Изградена на мястото на стар бункер от Втората световна война и на ръба на скала, Villa Sow е резултат от внимателен анализ на параметрите и възможностите на обектите. Част от стария бункер е запазен и в част от него сега се намира подземно кино, което се отваря във воден двор във входа на къщата и е свързано обратно с къщата чрез дървена облицована пътека към спирално стълбище, което минава от долния етаж до първия етаж на вилата.

Приземният етаж на къщата е проектиран да улесни удобното забавление както на закрито, така и на открито и е обзаведен, за да се наслаждава на панорамна гледка към Атлантическия океан и зоната на терасата на басейна. Със съчленени тераси, всяка стая има неограничен изглед към морето, не е чудно, че основната отправна точка на къщата е коридорът от учебната зона до кухнята, като всички стаи се простират от нея. Ориентацията на стаите в къщата се базира на най-добрите гледки към океана. ' Чрез



„Кабинетът / кабинетът се намира в отделен блок, свързан с основната къща от коридор. Под кабинета / кабинета седи отделна напълно затворена стая за гости, седнала на самия край на скалата, редом с която се намира частна фитнес зала и отразяващо езерце. Основната къща разполага с хол с двойно пространство, кухненски бокс, тераса за барбекю и тераса на басейна, както и игрална / семейна стая. '



който е генерал на iroh в легендата за korra

„Основна характеристика на къщата е спиралното стълбище, облечено в неръждаема стомана, и стъпалата от бял гранит. За да добавим към величието на този архитектурен елемент, има пръти от неръждаема стомана с диаметър 20 мм, преминаващи от парапета на първия етаж до долния приземен етаж, като по този начин стълбището изглежда като скулптурна стоманена тръба. '

ако господин Смит имаше четири дъщери

„На първия етаж са настанени децата и родителската спалня. Клиристори и алуминиеви екрани, коаксиално осветление заедно с внимателно оформените североизточни гледки. Прозорчето над стълбищната клетка и остъкляването от пода до тавана в салоните допринасят за усещането за прозрачност. Главният апартамент се отваря към тераса с изглед към океана в югозападна посока и частна градина с душ на открито в североизточна посока. Резултатът е изчистена и усъвършенствана йерархия на пространствата, всяка стая е разположена така, че да се възползва напълно от живота на закрито и на открито. '

Снимки: SAOTA